dunjasirmium plakatmrtvapriroda_resize

свечано отварање петак, 01. 02. у 19 часова

опширније

МРТВА ПРИРОДА

из колекције Народног музеја у Смедеревској Паланци

опширније

Ћирилица

Сутра, 01. 02. 2019. године, у 19 часова, у Галерији модерне уметности свечано ће бити отворена изложба "Мозаик изван стварности" уметнице Dunja Sirmium. Изложба ће трајати до 22. 02. 2019. Добро дошли.

Поводом успешне реализације пројекта Министарства културе и информисања "Градови у фокусу", позивамо Вас на отварање изложбе „Мртва природа – из колекције Народног музеја у Смедеревској Паланци“, у једном новом, реновираном амбијенту. Свечано отварање заказано је за 18. јануар у 19 часова и том приликом говориће Данијела Ванушић, помоћница министра културе и информисања из области заштите културног наслеђа. Добродошли!
Народни музеј у Смедеревској Паланци, Трг хероја 5

Позивамо Вас на свечано отварање изожбе Давида Процуниара - "Удаљени" у Галерији модерне уметности у среду 26. 09, спочетком од 19 часова.

Позивамо Вас на свечано отварање изложбе L - TIME Јелене Марковић, у Галерији модерне уметности, у среду, 29. августа, с почетком од 20 часова. Изложба ће бити отворена све до 22. септембра.

Једна од изложби која је побудила велико интересовање публике. Будући да су објекти од стакла углавном предмети примењене уметности, који се могу користити као собне лампе или "украси", атмосфера у самој галерији је била другачија. У полумраку, с акцентом на објекте и њихова светла, публика је могла да има потпуни, аутентични доживљај уметности Ивана Недељковића.

Опширније...

Три аутора ове изложбе, Вељко, Небојша и Стефан, представљају нам се са три различита концепта, али са додирним тачкама које их повезују и међусобно надопуњују њихове приче.

Опширније...

Представе о Паланци с краја седамдесетих година, када је "паланачки дух" привлачио многе знамените сликаре, глумце, професоре и истраживаче, данас делују као романсиране приче, пуне хвалисања и хипербола.

Опширније...

Сликарство које неодољиво подсећа на Шагала, како је на отварању оценио историчар уметности и музејски саветник Душан Миловановић, је на овој изложби такође у служби онога што је неретко представљало и сликарство Руса јеврејског порекла - снове о завичају унутар јаке и колористичке палете самог уметника.

Опширније...