ig-post-redžek rsz_img_0380 rsz_mockup

 

Георг Реџек: слике скривених опомена

опширније

 

Време, усуд и тајна: историја српског часомерја

опширније

 

Музејске новине on-line

опширније

Ћирилица

У току 2019. године наш Музеј отпочео је сарадњу са Централним институтом за конзервацију у Београду, која је резултирала конзервацијом и рестаурацијом 4 слике из наше збирке сликарства прве половине 20. века.

Опширније...

Представљамо Вам нови визуелни идентитет Народног музеја у Смедеревској Паланци, с посебним освртом на логотип у облику предње фасаде зграде.

Опширније...

Позивамо Вас на свечано отварање изложбе "Време усуд и тајна: историја српског часомерја", аутора Душана Миловановића и Желимира Стефановића у Народном музеју у Смедеревској Паланци у уторак 11. 02. 2020. године  у 19 сати. 

Опширније...

Свечано отварање изложбе слика Паула Рихарда Ландауера заказано је за четвртак, 13. фебруар с почетком од 19 сати у Галерији модерне уметности.

Опширније...

Дипломирала је на Академији лепих уметности код професора Душана Оташевића и завршила специјалистичке студије сликарства код професора Владимира Величковића. Филозофију је дипломирала на Филозофском факултету у Београду.

Опширније...

Дванаестог децембра је и званично отворен Трећи дечји ликовни салон Народног музеја у Смедеревској Паланци уз присуство великог броја деце, родитеља, наставника и публике.

Опширније...

Пројекат адаптације Народног музеја у Смедеревској Паланци, који је извео архитекта Александар Гушић, награђен је наградом за најбољи ентеријер 41. Салона архитектуре (2019) који традиционално организује Музеј примењене уметности у Београду. Након ове, уследила је и награда у истој категорији, овог пута на 4. Балканском бијеналу архитектуре, који је ове године одржан у Београду, у простору реновираног биоскопа Балкан.

 Конкурс Народног музеја у Смедеревској Паланци

за доделу излагачких термина у 2020. години

 

Опширније...