Ћирилица

Нову излагачку сезону у Галерији савремене уметности отварамо самосталном изложбом "Песак и прашина" Александра Девића, у среду 13. јануара у 17 часова. Радове можете погледати до 9. фебруара 2021.
Добро дошли!

Обавештамо Вас да ће Наредни музеј у Смедеревској Паланци, на адреси Трг хероја 5, бити затворен за јавност све до 01. априла због радова на инсталирању протипожарног система. Галерија савремене уметности ће радити по устаљеном режиму. 

Позивамо Вас да на платофрми Zoom пратите наше посебне програме у оквиру манифестације "Музеји за 10".

Посебни програми

Разговори за 10 - Разговори би се обављали на апликацији Zoom, која је у време пандемије све популарнија, а водили би се са спољним сарадницима Музеја, људима који су и наша публика, и наши сарадници. Идеја је да они кроз свој рад, публици представе и свој Музеј, те би на тај начин постигли објетивност у извештавању и представљању. Разговоре би водили кустоси. За 14. новембар, Ноћ Музеја, предвидели смо on-line представљање збирки и кустоска вођења тренутних поставки.

Опширније...

Након увида у пристигли конкурсни материјал и предлога уметника по позиву, Уметнички савет Народног музеја у Смедеревској Паланци предложио је следеће ауторе и програме за излагачку 2021. годину у Галерији савремене уметности НМСП:

Опширније...

Гоша холдинг корпорација - у стечају из Смедеревске Паланке има намеру да изврши продају дела непокретности и покретне имовине стечајног дужника у чијем пакету би се нашао и "Зграда стари музеј са припадајућом опремом".

Опширније...

Није у Смедеревској Паланци одавно владало овакво интересовање за једну ликовну изложбу, и то у време опште светске здравствене пандемије.

Синоћ, 20. августа поново смо били у прилици да се дружимо са нашом публиком и уживамо сада већ традиционално у још једном ауторском пројекту мр Лепосаве Милошевић Сибиновић. Пергамент Србија - књига уметника пергамент концертина са темом "Лет" инспирисала је ауторе из дванаест земаља света да одговоре ликовном нарацијом на јединственом и старом материјалу пергаменту.

Најављена бесплатна предавања и радионице, овога пута на тему „Од бриге до радости“ коју воде Ивана Кузмановић, лајф коуч, писац и међународни ментор и Јелена Димитријевић, комуниколог, едукатор и новинар, одржаће се 22. јула у 18 часова онлајн, и преносити уживо на фејсбук групи https://www.facebook.com/groups/934184073672372, на којој се сви заинтересовани могу пријавити. Штампани материјал може се преузети у Музеју, у уторак и среду од 10 – 17 часова.

У петак 17. јула, биће отворена седма међународна изложба „Камен у архитектури и уметности“, коју традиционално организује Удружење Каменa Колонијa – Stone Studio Association из Београда, концепцијски је везана за камен као материјал у коме аутори изражавају своју духовност. Ово прво представљање публици у Смедеревској Паланци сачињено је у оквирима три тематске целине: архитектура и дизајн у камену, мозаик у камену и скулптура у камену. Током трајања Седме међународне изложбе „Камен у архитектури и уметности“ посетиоци Галерије савремене уметности ће имати прилику и да гледају филмове из серијала „Човек и камен“ аутора Драгана Миловановића.