001_Prvi_pano_Kolaz-01_resize IMG_7966_resize Muzej Baner_2

 

 

 

 

 

Дан Музеја 01. април / Свечано отварање

опширније

 

Конзервација и рестаурација слика из 19. века

 опширније

 

Живко Павловић ауторско вођење

субота 20. април 2019. године од 18 часова

 опширније

 

 Тријенале проширених медија, мултимедијалне уметности и уметности нових медија "RECONNECTION 2019"

 четвртак 18. 4. 2019. године у 19 часовa

опширније

 

Ћирилица

Народни музеј у Смедеревској Паланци организује ауторско вођење кроз изложбу „Живко Г. Павловић: живот смрт и политика сећања“ у суботу 20. априла од 18 часова. У непосредној комуникацији са аутором Петром Декићем имаћете прилику да се боље упознате са приповестима које чине историју сећања на изузетну личност генерала и академика Павловића.

Улаз је слободан.

Поводом Дана Музеја, позивамо Вас у понедељак, 1. априла од 19 часова на свечано отварање изложбе "Живко Г. Павловић, генерал и академик - живот, смрт и политика сећања", аутора Петра Декића. Изложбу ће свечано отворити проф. др Љиљана Гавриловић. Добро дошли.

Синоћ, 19. 3. 2019. је свечано отворена изложба Александре Поповић. Изложба под називом „Простори личног разумевања“ је приказ изабраних дела насталих у оквиру докторског уметничког пројекта „Психолошка реторика слике“. Колористички врло изражајни тонови боја, композиционо се преплићу у форми апстракције. Контрасти оживљавају динамику, остављајући посматрачу упечатљив дојам. Изложбу можете погледати до 11. априла. Добро дошли!


 

Средствима Министарства културе и информисања, Народни музеј у Смедеревској Паланци успешно је завршио конзервацију и рестаурацију шест слика из 19. и једне из прве половине 20.века. Након ових радова, можемо с поносом рећи да је највећи број радова из 19. столећа конзервиран и рестауриран, те да је сада могуће излагати ову јавности недовољно познату колекцију слика. 

Опширније...

Позивамо Вас на свечано отварање изложбе "Mio Blu" Иване Видић, у уторак, 26. 02. 2019. године с почетком од 19 часова.

Сутра, 01. 02. 2019. године, у 19 часова, у Галерији модерне уметности свечано ће бити отворена изложба "Мозаик изван стварности" уметнице Dunja Sirmium. Изложба ће трајати до 22. 02. 2019. Добро дошли.

Успешну реализацију пројекта Министарства културе и информисања "Градови у фокусу",  наш музеј је обележио изложбом „Мртва природа – из колекције Народног музеја у Смедеревској Паланци“, у једном новом, реновираном амбијенту. Свечаном отварању, које је било заказано за 18. јануар 2019. године, присуствовао је велики број суграђана и колега из других музеја и установа културе, а званичну подршку својим присуством и говором на отварању пружили су нам помоћница министра културе Данијела Ванушић и председник општине Смедеревска Паланка, Никола Вучен. 

Опширније...

Позивамо Вас на свечано отварање изожбе Давида Процуниара - "Удаљени" у Галерији модерне уметности у среду 26. 09, спочетком од 19 часова.